Sunday, January 22, 2012

Grooming at The Body Shop

22nd of January 2012

grooming . . . dalam bahasa melayu yang kena taip di google translate means 'dandan' . 

Logo The Body Shop :D
pada jam10 pagi waktu hostel UiTM Sabah, aku bangun laa pi bersiap . then aku dengan lesbo [kawan perempuan aku] tunggu bas pi KK . aduu . lama juga laa duduk dalam tu bas . sampai naik kematu punggung aku . then, we transit [macam tukar kapal terbang ja main transit transit kan] naik city bus pi Suria Sabah . naaa . di situ lah aku sama tu bas tak ber_ngam . jalan lagi jammed teruk . kan mau tahun baru cina [kawan aku yang cina cina tu jan lupa jemput pi rumah k , kasi sedia angpau] . kalau mami mai mau giving birth , terberanak la juga dalam kereta gara gara tak sempat pi hospital disebabkan kesesakan yang menyesakkan . tak pasal pasal surat beranak anak dia kena tulis tempat lahir dalam kereta . bayangkan dari Wawasan pi Suria Sabah naik bas amek masa mau dekat satu jam . aku selalu jalan kaki sama boyfie pun juz 30 minutes ja ouh . * jadi kenapa tak jalan kaki seja ? EHE ! :D

Sampai ja , semua pakai baju macam mau pi kelas BE ja [business etiquette] . sematt sematt durang ahh . aku and sama c lesbo ne ja yang hanya berbekalkan jeans hitam yang lusuh and baju biasa macam gadis gadis selalu pakai . kami sangat weird ! weird ka ? cakap pakai baju gadis gadis selalu pakai . rupanya mula jam 2.30 pm . so, kami jenjalan dulu kejap . sekali kena call mula suda . dan kami paling lambat :D tak punctual pula . EHE ! 

first , we were introduced about history of The Body Shop . atas meja aku ada macam macam benda yang jarang jarang aku lihat . sorry , tak dapat post picture sebab aku tak ambil pictures laa . mula mula kami kena ajar macam mana nak cuci muka dengan cara yang betul . set penjagaan kulit . macam macam laaa . aku pun bingung ne. rupanya banyak betul yang mau ditampal di muka sebelum mau bermekap ne . patut laa orang selalu bilang mekap tebal berinci . betul ! aku pun tak terkira berapa banyak benda yang aku pi sapu sapu di muka . segala prime , foundation , concealer , lightening touch , loose face powder , blusher and bla bla blas . 

ne la yang bla bla blas tu . .



Jelas terpancar hepy dapat goody bag :D


then , kami kena ajar steps by steps . interesting ! kelas kami lagi senang kena tengok pengunjung dari luar . bila ada mamat mamat or guys yang stop perhatikan kami , sana laa aku pun bermekap ala professional . [padahal baru belajar time tu] . okaii . sambung balik , yang pasti dia punya hasil sangat di luar jangkaan . aku paling suka dia punya foundation and loose powder . perghhh ! tertutup segala kecelaan dan licin kulit aku . hilang tu jerawat jerawat yang bertempek bha . wheee ! pimples , backoff ! eyseh, allergic aku ayat backoff ne .

No edited . original . effect from the makeup HAHA !
so , apa yang aku belajar memang sangat berguna . grooming class ne bagus juga . nanti kahwin boleh mekap sendiri . save budget tak payah panggil mak or pak andam kan . or maybe ditakdirkan satu hari nanti aku yang jadi mak andam sapa tau kan . [cieesss ! baru sekali ko pigi tu kelas suda tembirang mau mekap urang kawin] 

habis kelas around 5.30 pm laa . lewat ne . gara gara lewat aku tak dapat balik Beaufort rumah aku bucuk bucuk . gara gara lewat habis , aku tak sempat round habis tu Suria Sabah dengan my new look . kalau tak, boleh juga aku jalan jalan sana playang muka aku yang licin :D sambil tayang tayang tu goody bag yang terang terang ada tulis The Body Shop [betul betul la ko gedik Fiz] .


okaaii chiao ! :D

p/s : missed my home already :(

No comments:

Post a Comment