Wednesday, January 18, 2012

Kau di Perak . Aku di Sabah

18 January 2012

aku sangat rindu dia :) Oh my PRADA ! beri geli joo .

malar MOK CAFE !
aku malas sebenarnya mau post pasal love2 kat blog ne sebab aku suda janji yang blog ne untuk pasal kehidupan aku tapi tiada kena mengena dengan cinta . tapi aku bukan robot . kehidupan yang aku lalui memang ada cinta . cinta kepada Tuhan , family and boyfie . 

tapi aku sekarang mau cerita pasal kisah cinta aku yang 2 suku ne . aku terlampau rindu setengah mati sudah ne tapi tidak juga pandai mau mati mati lagi . Alhamdullillah juga la masih bernafas walaupun ada semput sikit . bila aku baca pasal post orang di muka buku pasal dorang and dorang punya bf, terus aku terfikir pasal bf aku juga . 

bila di kelas ja , sumpah ! aku tengok tu lecturer dengan pandangan rohani aku . 10 dimensi ne . membayangkan dia depan mata aku . tembus tu lecturer bila aku tengok dia . entah apa lecturer cakap aku langsung tak sedar . tapi alhamdullillah laa yang pandangan rohani aku hanya nampak muka boyfie aku jala . bukan nampak perempuan berambut panjang atau binatang bertanduk empat atau bersayap or bermuka sadis lagi tragis .

sepanjang hubungan aku yang sudah 2 tahun 3 bulan 14 hari ne , satu kali pun kami tak pernah sambut anniversary . sekali pun tak pernah . kesian kan . gara gara long distance relationship . dia di Perak aku stay masih di Sabah . kalau setakat dari Ipoh ke Seri Iskandar masih juga boleh ko kayuh tu basikal . walaupun 8 jam perjalanan tetap juga sampai . walaupun Beaufort to KK , ko naik motor merempit guna scooter pink kilat kilat tetap ko boleh sampai pi tatap muka dia . sana pi tempat teksi dekat terminal keretapi ko bayar rm15 ko boleh sampai suda . yang aku ne ? naik basikal ? ko mau kayuh di track mana ? Lautan China Selatan ? guna feri ? or maybe naik bot sambil nyanyi lagu 'row row your boat' yang ko belajar time sekolah rendah dulu . mau tidak mau terpaksa juga ko buka tu lappy sambil tekan di google sana buka airasia atau MAS . perghh ! walaupun aku selalu balik kampung Kedah sana naik MAS tapi itu free lagi percuma yang tiap tiap tahun ko dapat . tak payah jual diri dekat kampung air sana mau dapat duit . kalau yang ini? mau kena jual pantat juga gara gara mau beli tiket kapal . aihh~ [18tahun above ka kamu ne ?]

tapi kan , macam laa tiada skype or yahoo messenger . nama budak UiTM . students university . duduk hostel tiap tiap hari ber_trep tapi cakap broken english . tapi takkan tak terfikir mau skyping kan . yaaaa . di sini aku pakai wifi , sana dia pakai broadband tapi line macam babbssss . kunun ko pi tengah laut terjun sana sampai ikan jaws gigit makhluk kuning tu tetap ada line . FCUK ! kunun ko kasi besar besar sana tu sign board , area for this and this network sama juga line macam pacat . pantas lagi pacat tu isap darah okaaii . GUCCI laaa ko network .

tapi kan , aku rindu separuh setengah quarter half mati sama dia pun , aku rasa malas mau bercontact sama dia . entah napa bila dia call malas aku mau cakap sama dia . rimas and semak ! mengalahkan semak samun yang tumbuh di misai abah aku . kenapa yaa ? kamu tahu ka kenapa ? 

aku semakin tambah rindu tahap babbssss sebab nanti aku ada dinner . so, we need to bring our partner also . of course we want present with our lover . tapi gara gara dia di Perak aku di Sabah , aku tak dapat pergi sama sama dia . first time dinner yang boleh bawa partner lagi ne . dulu dinner tak payah bawa partner . ne lain . of course wants to be special kan . [apa bha aku melalut ne] 

entahlaa . aku buntu . tahun ne lagi sekali aku tak dapat celebrate besday dia together . dahla tahun lalu pun tak dapat celebrate . but even though we're apart from each other but our love was never far . this rough long distance relationship never makes me fail to loves you :D naaaaaa.... ne laa aku malas mau post pasal cinta . jiwang aku keluar suda [sila muntah] VINCCI betul punya budak !


* aku tau kadang kadang aku punya perangai sukar dijangka seperti wanita yang period yang sengugut mau feel feel emo .

* aku tau sometimes aku ne bukan macam gf ko suda . aku tau ko rasa aku ne menjelma macam mama mama kan . banyak kata kata pedas dan bebelan maut tapi belum mampu mengasi mati ko lagi . 

* aku tau kadang kadang aku tak peduli kalau ko call call aku sampai rekod 135 missed calls and 35 messages yang aku buat macam calls dari pihak penghutang yang mengganggu mau tagih hutang .

* aku palinggggg sangaaattttt amattttt suka online sampai ko fed up dengan aku . tapi ko tabah juga . 

* aku tau hati ko macam batu suda bila makian aku ko buat macam satu puji pujian buat diri ko and rasa sangat dihargai . 

sekian . 

p/s : semua hanya kerana Kau di Perak . Aku di Sabah :D


3 comments: