Tuesday, February 7, 2012

Siapa Cakap Spaghetti Makanan Orang Kaya ?

7th of February 2012

wow . it had been a month and a week passes by with so fast without realised what is going around .

recently , [actually yesterday] i've got fever and suffering from sore throat and it really annoyed . but , luckily it is just for one bad whole day . thank GOD my voice not like a burst of raucous . woke up at five in an evening and cant moves with empty stomach that plays stupid songs and wants me to fill some food . i had been agonised of famine . really !

sebenarnya , aku rindu betul mau pulang rumah sebab di rumah seja aku boleh masak itu spaghetti bolognese . actually , it cant be called as spaghetti because there's no spaghetti noodles that i used to serve it . aku guna mee kuning ja . so , maybe it can be called meeghetti ? whatever it is that benda alah makes me drivel . aih yaaa ~ 

mau buat ne benda alah bukan susah pun . orang cakap makan spaghetti ne minta puji seja mau trip'trip jadi orang kaya makan makanan barat . haloo , aku pun tak kaya bole pula makan ne benda alah . bukan susah pun mau buat . ko pergi seja G*MART, GIANT, SURVEY or mana'mana pasaraya sana . cari ja spaghetti punya noodles. tapi dalam kes aku lagi senang . pakai ja mee kuning . lagi cepat , ringkas , murah dan senang . rasa sama seja pun . lebih kurang ja .

  
payah juga la mau buka ne botol punya penutup sampai terkantut2 ne

then, just try to find any brands' name like LEEGO'S . ala , yang sebotol besar harga RM13 something tu . [before you buy , check the halal mark first because there is one brand they've said not halal but i dont want to mention la kan, nanti memberi reputasi buruk - pengguna yang baik kunun tapi buduh, bukan apa , nanti kena saman pula and bukan korang juga mau bayar kan ?] . tu yang dalam botol untuk yang pemalas mau serve la . kalau rajin macam aku ne , cari ja yang jenama MAGGI tu . serbuk dalam paket tu ha . lagi murah okaii about RM1.90 gitu la kalau aku tak silap . kau tengok berapa hengget ko bole save ? sapa cakap makan spaghetti untuk orang kaya haa ? aku yang sederhana orangnya pun boleh makan . 




paling murah guna yang ne tapi banyak kerja 



kalau mau kasi tambah sedap sampai finger linkin' good tu , jangan la kedekut kasi keluar bajet beli sosej and bebola ikan . ala , dekat pasar sana harga 1 bungkus bebola ikan pun RM2 ja . ko sendiri juga mau makan . tu pun mau berkira ka ? 


jangan segan menunjukkan ke_teroran korang sebagai anak dara yang cekap  dalam bab potong memotong


then , buat la sendiri . ada juga cara'cara mau buat kat tu MAGGI sama LEGGO'S punya instructions sana . takkan aku juga nak bagitau kan .

well, try la buat sendiri . mana tau makanan ne menggantikan nasi jadi makanan ruji korang . tiba tiba orang Malaysia tak makan nasi suda . hahaha !

ne bukan muntah kucing okaii . ala , spaghetti kampung ja . ngam la dengan bajet murah  kan


p/s : sepa boleh belikan untuk aku ? betul'betul mengidam ne :(

*spaghetti ne kampungan punya seja . jangan nanti kamu suda buat , bangga betul kamu cakap itu yang Italian punya . klik ne kalau mau yang real recipe okaii ? My Resipi




No comments:

Post a Comment