Monday, May 13, 2013

TOP6 Perkara Wajib Terjadi Ketika 'High School'....


Hello peeps :D

Kamu mesti pernah sekolah menengah kan ? Or sekarang tengah sekolah ?
Off course time high school dulu korang pernah buat perkara - perkara yang bagi korang gila, reckless, best,
and memacam lagi lah.

So, aku list-kan  Top6 'Perkara Wajib Terjadi Ketika High School'

Cekedaut !


1. CARI 'GENG KERAS'




Mesti korang teringat kat best friend korang time high school sekarang ne kan ?
Cikgu aku cakap, "Kenangan masa sekolah menengah ialah kenangan yang paling best dalam seumur hidup" dan aku tak nafikan statement tu. Geng keras kita yang selalu sama - sama kita buat benda gila kan? Sampai sekarang high school memang still the best ! 
TERBAIKK !!!



2.  TENGOK CRUSH



Haaaaa ! Ne confirm bebudak perempuan yang selalu buat ne kan? *Ala, aku pun selalu buat benda ne*
Asal crush lalu ja, mesti tangkap cair kan? Rasa macam terapung - apung kat awan. Eseh!
Sukaaa!
Kadang - kadang sampai sanggup lagi tengok crush daripada tengok apa yang cikgu ajar kat depan.
Dahsyat sungguh!




3. PONTENG KELAS

Hanya hiasan lagi palsu semata - mata


Haaaa.... 
Kalau yang ne, bebudak lelaki yang suka buat. Kan? Kan? Kan
Asal ja cikgu keluar sekejap and cikgu cakap "Buatlah kerja kamu sendiri", cikgu tak masuk kelas dan cikgu ada mesyuarat,
 murid lelaki la yang akan bermaharajalela di kelas...
Kalau perempuan pun suka juga ponteng kelas sebab nak pi tandas. Tandas ada cermin besarrr punyaaa, boleh belek - belek muka. 
Macam mana aku tau? 
Sebab aku pun selalu buat juga. Hihik ;)




4. TIDUR



Kalau yang ini, memang budak lelaki dan perempuan pun buat.
Kalau cikgu yang di depan tu membebel ajar entah satu patah haram pun tak faham, mula la setan tu bergayut kat mata. 
Paling dahsyat bila kelas tengah hari. Perghhh ! Di situlah ujian datang menduga.
Ujian pertengahan tahun pun tak la mencabar macam kelas time tengah hari ne.
Mengantuk tu kalah beruang yang tengah 'hibernate'




5. SPOT CHECK




Ne la situation yang paling bebudak sekolah paling tak suka. 
Yalah, rasa takut and berdebar - debar..
Kalau tak salah buat apa nak rasa takut kan? Ada salah le tuu :D
Student yang paling gelabah ialah student yang bawa handphone. Hihik !
Ada yang sembunyi kat pokok la, dalam tong sampah, belakang papan hitam and ada juga dalam baju ;P
*Lawak pula aku ingat benda dulu* Hahahahaha !




6. CINTA MONYET

Cinta monyet sekolah menengah. Tapi still together sampai hari ne.
Cinta monyet juga ka ?
Rupa seja la macam monyet. Hihik !


Confirm yang nombor 6 ne ramai suka betul. Cintan cintun time high school. 
Aku hairan kenapa orang cakap cinta monyet sedangkan yang bercinta itu budak sekolah dan bukannya monyet.
Kejam sungguh orang yang bagi title cinta monyet tu.
hihik ;)
Kalau korang ingat lagi, mesti cikgu korang akan cakap macam ne
"Tak payahlah nak bercinta time sekolah ne, nanti kamu pi universiti, kamu jumpa lagi ramai orang.
Pilih seja mana kamu mahu. Banyak calon"
Amboi cikgu!!!




P/S : High school moments are the best... Tapi kita lupa, kita semakin membesar dan dewasa.. Kepada yang masih sekolah tu, belajar rajin rajin and buat la benda - benda yang best !


No comments:

Post a Comment