Friday, July 5, 2013

It Is About An Ordinary Cat


Night 2nd July 2013

Adik jumpa Chemot then dia cakap Chemot kat luar rumah. Macam sakit. She refused to eat. Minum susu pun dia tak mau. I took her and tried to cure. Buat susu and bagi dia minum. Hidung and badan dia sejuk sangat. Mulut dia pun sejuk time kasi buka supaya dia minum susu. We comforted her with T Shirt as a blanket and put her under the bed in my room which is her fav place to stay and sleep. Every 2 hours I feed her but as usual, she keeps on refusing the milk. 

Morning 3rd July 2013

Woke up at 3.50am and I found her not at her place. Cari satu rumah, rupanya dia kat bawah meja. Seriously in severe pain. Time aku angkat dia, bunyi macam mengerang ne. Mungkin sakit sangat sebab kena angkat. Mau kasi minum susu. First aku suap dia, terus dia macam tercekik. Then meronta ronta macam sakit sangat. Then dia muntah. At that time, I can't do anything and just looking and hoping there is nothing serious. Time dia mengerang tu memang aku menanges sangat - sangat sebab tak sanggup tengok dia mengerang macam tu. Nazak betul sudah dia time tuAku pegang perut dia to make sure she's still breathing but tak bergerakTengkuk dia macam bergerak gerak sebab bernafas but a few minutes after that........... she's gone. Speechless and accompanied with tears....She left me......... Seriously, she just left me...............


When she was a baby :D


selalu manja dengan aku :D

Now, tinggal kembar dia saja c Julian. On the day Chemot mati, tiba tiba Julian jadi manja dengan aku. She follows every step where'd I go. Julian tak berapa manja and tak suka kena peluk. Maybe dia tau kot yang kembar dia mati and mau kasi ganti Chemot supaya aku tak rasa kehilangan :) 










3 comments:

  1. Kucing sy bawah umur. ..baru shaja keguguran. Dia x nak mkn atau minum. ..dah bape kali dah pergi vet doktor hanya cucuk je. . Tp stay lg sama. . Itu tanda apa ye. . Kalau saya bagi air kelapa boleh tak ?

    ReplyDelete