Monday, July 22, 2013

Katakan TIDAK kepada CICAK !

Hyep fellass !

Kali ne aku mau cerita pasal fobia.
Bagi orang yang tiada rasa fobia, bila tengok manusia yang mengalami fobia pasti dorang rasa lucu dengan gaya - gaya orang yang fobia ne.
But sometimes, bagi sesetengah orang pula, dorang rasa annoying tengok orang yang fobia ne.
Yala, mungkin dorang fikir golongan seperti ne macam nak minta perhatian, mengada-ngada and macam - macam la.
Biar kamu pun nanti ada menghidap fobia juga.
Baru kamu tau betapa terseksanya, deritanya, suffering-nya, takutnya dan menyampahnya ada rasa fobia ne.
Jaga la !

Minta perhatian ka orang yang tengah ketakutan ne ?


Ya, aku ne penghidap fobia kategori HERPETOPHOBIA..
Walaupun aku tak jumpa doktor untuk klasifikasikan secara terperinci apa jenis fobia aku tapi aku yakin itu la jenis fobia aku.
Kira takut kepada reptilia la gitu. 
Binatang yang merayap atau merangkak.
Aku sangat - sangat dan sangat fobia kepada binatang lahanat CICAK !


Aku taruh pic cicak kartun sebab time aku google nak taruh pic cicak kat entry ne, aku terkejut berabis sampai menjerit sebab result images kasi showed sangat banyak pic CICAK betul !!!!!
STRESS aku walaupun ia sekadar gambar !
aku benci CICAK !!
MENCIIII  MENCIII!!


Pernah kawan aku ingat aku ne just main - main or sengaja buat - buat fobia bila nampak cicak ne.
Mungkin action aku sangat over (memang over sangat - sangat pun)
Aku pun kadang - kadang rasa annoying dengan gaya aku. 
Apa lagi orang yang tengok kan ??? *sigh*


Actually, orang yang rasa fobia ne, mereka rasa tak selamat sebab bila - bila masa saja dorang rasa akan diserang. 
Haa, gitu la aku rasa.
Padahal cicak tu kecil saja.
Tapi bagi orang yang fobia ne dorang rasa binatang yang kecil tu boleh jadi besar okay.


Tahap fobia aku ne teruk juga la..
Kalau tertengok cicak secara dekat, terdengar orang sebut perkataan cicak secara tiba - tiba, aku pandai terkejut sendiri.
Sandi kan terkejut sendiri ne..
Serius tahap kronik okay aku takut kat cicak ne.
Insecure betul !


Pernah satu situation kat hostel, time tu tengah study kat meja belajar (yaka study? macam tengah main game ja), tiba - tiba ada seekor makhluk Allah ne (CICAK) ada kat atas lantai and punya steady betul - betul kat sebelah aku ne.. Naa, di sana la aku mengelumpur dan terjerit - jerit. Berabis aku suruh roomates aku halau.  Paling sadis bila aku lari pi belakang badan kawan aku. Aku duduk atas bagasi dia then peluk dia berabis. Dia pun jerit - jerit suruh aku turun. Aku peduli apa, kalau sudah namanya cicak atas lantai ingat aku mahu peduli ka apa orang mahu fikir pasal aku... Then, di situ juga la tumpah air mata aku yang paling mahal ne. Serius, aku pun tak tau kenapa aku boleh menanges. Terlampau sebak kot. Heee :D Takla, memang takut okay. Terus aku isytihar perang kat cicak tu. Dan saat itu, aku tak berani nak dekat dengan tempat kejadian.


Banyak lagi la situations yang terjadi antara aku dan cicak dan endingnya pasti aku menanges. Sial punya cicak ! Aku benci ko. Benci sangat - sangat ! Tapi kamu pernah fikir ka kenapa aku takut sangat dengan cicak ?? Aku tak peduli kalau kamu tak mau fikir sebab aku akan gitau sebabnya dan aku tak peduli kalau kamu tak mahu baca sebab aku akan terus tulis sebabnya juga. Hahahaha !


Dulu aku ne takla takut sangat dengan cicak dan setakat cicak tu, hek eleh.. Geng lagi kami ne okay (okay, ini aku tembirang :D ) Tapi masa kecik - kecik dulu time aku comel gila tu (tangan di bahu, mata ke atas), abang aku suka tangkap cicak masa kat kampung dulu. Punya sandi rumah kat kampung aku tu banyak betul cicak ne. So, lepas dia tangkap, dia suka cabut - cabut ekor cicak tu. Kan ekor cicak  pandai bergerak sendiri. So, bila aku nak sentuh, abang aku suka kasi terkejut dan takutkan aku. Bukan sekali okay, tapi BANYAK kali. Sangat banyak kali. Sebab tu la aku fobia sangat dengan binatang lahanat tu. Huhuhu ! sedeh okay.


Ramai juga kawan aku suka post kat wall Fb aku pic cicak yang kepala dia termasuk kat soket tu..
Sandi ehhh !
Kadang - kadang ada yang hantar sampai 2 kali.
Dorang cakap bila dorang ternampak pic cicak, dorang terus teringat aku -_-
Ada ka patut ????
Kejam ouh kamu kan..
Mendera mental aku :'(
Hahahahaha !
Dulu-dulu terkejut la juga.
Tapi balik balik kena post kat wall aku, dah immune aku dengan tu pic..
Lalalalala :D


Haaa, pic ne la dorang suka post !
Aku tak SUKAAA !!
Katakan TIDAK kepada CICAK !!




2 comments:

  1. cicak?...haha,,ain pun fobia jugak dengan cicak...tkot giler ok kalau nmpak cicak tu jatuh lantai lpas tu mengelupur die pnye ekor....pnah skali tu sy nak bsuh cawan ...celupkan tangan tu kat dalam cawan tbe2 ad rasa cam bnde bergerak2..tngok dlm cwan tu,,,rpe2nye cicak troz baling cwan tu dlm sinki...meremang bulu tengkuk sy,,,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha ! lucu juga ain punya citer tu ek . sama la kita . dulu kucing sy suka tangkap cicak, tengah2 malam tu. masa tu my mum outstation, terus call mum nanges teruk gila smpai kawan dia pun bole dengar sy nanges. memang fobiaaaaaaa !!!

      Delete