Thursday, July 18, 2013

When Foe Became Buddy....

Hyep fellas !

'Madness, Hottest, Gedik-ness' is our tagline :D
Nama aku Faieznor. Nama cewek kat sebelah ne Noor Suhaiddah Binti Awang Dinin atau nama bucuk - bucuk dia Sue. Dia ne lesboo aku. Kenapa kami guna lesboo ? Actually we were kind like lesbian but more into friendly style. Apa maksud tu ? Yang pasti bukan Gangnam Style. Seriously kami ne straight walaupun kami ne bukan straight A's students. Disebabkan aku ne lebih ke arah boyish dan dia lebih ke arah girly girly, so kononnya kami ne macam pasangan bercinta. But, it has its limit la. Thats why belakang 'les' tu da 'boo' which means kawan. Yaka 'boo' tu maksud dia kawan? Pandai - pandai ja aku ne buat bahasa sendiri. 


Dari mana ahhh kami start kawan ? Oh my, boleh buat sinetron novel telenovela cerita friendship kami ne. Satu sekolah yang sama SM ST PAUL yang disayangi disanjungi diciumi. Tapi lain - lain kelas. Dia budak pandai, so dia kelas GEMILANG. Aku budak buduh sket, so kelas MERAH. Actually aku pernah kena tawar okay masuk kelas Gemilang tapi aku tolak sebab aku malas nak bangun awal pagi pergi sesi pagi and sayang nak tinggalkan kawan - kawan aku la. Believe or not, aku malas sebab ada Sue ne juga. Sebab dia agak scary juga during that time. Dia and the geng quietly famous la juga (kalau dia baca ne mesti kambang ne). Kami kat sekolah langsung tak pernah bertegur sapa even say HI. Kamu percaya ka ne kalau aku gitau yang kami tak pernah bertegur selama 5 tahun kami sekolah di sekolah yang sama. Sandi !


Pernah juga satu situation time Anugerah Kecemerlangan Murid kan, kami sama - sama naik pentas sebab PMR dapat ...A (tak mau aku gitau berapa A aku dapat and kami dapat sama A la). Time berbaris nak naik pentas, kamu tau ka siapa depan aku ? Yes ! C Sue ne la. Time tu aku fikir dia ne pun naik pentas juga. Samakkkk ja. Hahahaha ! Jahat juga ahh aku time dulu... Then time kelas agama, kitaorang shared kelas. Mak datuk, dia dengan geng dia memang bising. Ada dia cerita sama aku yang dulu dia tak suka aku and seriously aku pun tak suka dia... Lucu pula ingat masa dulu.. Tapi aku tak pernah anggap dia ne musuh or apa apa la. Just tak suka, itu seja :)


Then, abis high school we moved to UiTM.. Believe or not, we there shared the same course. Coincidence lagi. Dia called aku time tu mau jumpa aku sebab mau minta schedule. OMG ! Kenapakah aku kena jumpa dia balik ?? Time tu la aku fikir.. Then, we became buddy - buddy masa part2. Then, suddenly we started to against each other. Jahat juga la aku sama dia time tu. Sampai dia hampir - hampir tewas dalam kehidupan. Wah, hiperbola ayat aku. Jangan marah Sue, i still love you ! Dia pun jahat juga la sama aku. So, sama - sama jahat la kiranya. Besa la hal pompuan. Kalau teda drama mana siuk. Itu pun ayat fevret dia tu. Dalam kehidupan mesti mau ada drama !


Moved to part4, everyone in my class started to avoid me. Seriously aku tak perasan langsung aku kena avoid, ke aku ne kurang sensitiviti terhadap persekitaran? Then, dia datang tolong akuSebab dia pernah rasa dipulaukan (gara - gara aku la tu dia dipulaukan) but, she still wants to help me. Dan start dari situ, kami mula berkawan dengan ikhlas dan bukan sekadar kawan biasa. HahahahaBut, seriously, sampai sekarang aku bersyukur Sue yang datang selamatkan aku dan sekarang became one of my besties. Quote kami selalu guna, "Sebilik, sekatil, sebantal, setilam, seselimut, secadar, sepeluk !"


Kami sebilik since part4 dan bawa ke part5 dan juga part6 ! And kami ada hobi yang sama iaitu snap picss as many as we can ! Kami juga sangat tidak segan silu untuk rakam aksi kami menari zumba di dalam bilik. Bukan setakat zumba, tarian yang tidak pernah dilihat pun ada dirakam. Sadis eh ! Idea gila dia la tu. Kami juga pandai gila - gila tahap cipan bila kebusanan. Dia pernah cakap yang dia ne pencetus kegilaan and aku pelaksananya. Serius, aku jadi gila - gila sejak kawan dengan dia and itulah sebenarnya diri aku. Agaknya, kalau aku tak kawan dengan dia, sampai aku tua la aku ne NERD seja. 


Bila gila datang, otak pun mereng :D


Banyak sebenarnya pics huduh kami, tapi biarla aku tunjukkan yang cantik2 seja.. Ngeee :D


Opkos, setiap persahabatan pasti ada pergaduhan, pernah juga la tak bersefahaman tapi apa yang aku suka pasal Sue, kalau dia tak puas hati, dia akan cakap direct kat aku and teda simpan simpan dalam hati. So, thats why kami ne jarang bergaduh. Kalau aku ne memang jenis simpan simpan tapi sekejap ja, pastu pandai la hilang tu perasaan. Satu lagi aku suka dengan perangai dia, dia ne jenis setia kawan and hardworking gila babsss ! Kalau time exam tu, aku bukan stress mau jawab paper, tapi stress tengok dia study ! Gila, aku tak tau ilmu apa dia pakai kalau tengah study. Kalau aku awal - awal kecundang mengantuk and penat. Kalau dia, selagi buku tu nda kuyak and tak habis dia round jan harap dia give up.  Ntah - ntah dia minum kacip fatimah ne diam - diam. Hahahahahahaha !!!!! Okay, Sue jan marah ! And she the best motivator that i've ever had! 


We bought our same blackberry model together.. Aku nak beli sangat kan, dia ne la memajal suruh aku beli sebab time tu aku dua hati nak beli.. Tapi nasib juga la dia pajal aku dan dia juga mau beli handphone sama - sama aku, terharunya ! Hehehe ! Seriously, sampai beli handphone jenis sama.. Macam couple ja kami ne kan ? Aku dengan bf aku pun teda la mau sama handphone bagai.


Tak lama lagi nak mula degree and kami decided nak together gether lagi. InsyaAllah. Sue cakap sampai tua la ne kami bersama - sama ne tau. Actually, dia ada rumah kat belakang rumah aku ne but currently kasi sewa orang. Nanti - nanti baru durang stay sana. Is this call coincidence, again?? So, nanti kalau aku mau panggil dia, aku jerit ja nama dia dari belakang rumah. Hahaha !


NOOR SUHAIDAH BINTI AWANG DININ, a big fat giant thank you for you cuz coming into my life ! Seriously kalau ko lelaki, aku jatuh cinta sama ko. Aku tau, kalau aku lelaki yang sebenarnya, ko pun jatuh sinta sama saya, kan kan kan??? Choyyyyy !!!!  Hahahahah !! Aku sangat sangat sangat sayang dengan ko.. Sayang sangat!! Tak boleh lebih-lebih eh. Lain macam aku rasa. Hehe ! Kita janji mau growing old together kan? Cuma aku mau ko tau, ko antara insan yang terpenting dalam hidup aku. Thanx buddy !


p/s: seriously, this is the most longest entry that i've ever typed in my life !










No comments:

Post a Comment