Friday, September 13, 2013

Campus Life in Shah Alam


Hell - o peeps bloggerians.........

Now aku seorang SISWAZAH, eseh !
Macam F sangat bunyinyaa.
Sambung balik dalam course IJAZAH SARJANA MUDA SAINS (KEPUJIAN) PENGURUSAN PELANCONGAN.
First sem ne aku kena tempatkan kat Kampus Shah Alam.
Kampus ne just transit for one semester.
So, next semester will move to Campus Puncak Perdana.
Yippie -..- !
So, cekedaut my life here.


Bagi student under Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan, kami ditempatkan di Kolej Seroja.
Kat Kolej Seroja ne kena tempat sekali dengan student under Faculty Art and Design.
Aku dapat kat aras 5 kot but the nice thing about this college is pembinaan dia yang strategik la.
Aku pun tak tau macam mana nak explain ne kat korang. 
Kiranya, walaupun aku ditempatkan kat aras 5, tapi tak banyak nak daki tangga sampai berpeluh peluh basah lencun. 
Sebabnya, start je masuk dari gate, memang dah di aras 3.
so just naik 2 aras tangga jala.
Faham tak ?? Tak faham sudah ! 
Hahaha !


Permandangan kolej dari bilik aku . Gayat weiii .
Ne la yang aku maksudkan kolej ne start dari aras 3.
Faham tak ???
Tak faham juga, tak tau laaaaa .

Yang best lagi pasal stay kat sini kan, fakulti aku kat sebelah kolej ne ja. 
Betul betul kat sebelah bangunan kolej ne, aku tak tipu punya.
Serius, aku bercakap sangat benar dan sebenar benarnya.
Jalan kaki nak pergi kelas tak sampai 5 minit.
So kalau kelas jam8.30, aku boleh la bangun jam8.15.
Heee :D 
Ntah mandi ke tak tu kan ??
Mandi ala P Ramlee la kan.



Kolej ini ada menawarkan kepada pelajar bilik berdua dan bilik berenam sahaja.
Uiseh, apsal macam skema ja ayat aku ne ahh.
Macam pegawai hostel pula kan.
Aku amek la bilik yang tempatkan 6 orang sebab nak bajet tak mau bayar mahal.
But lack of privacy la.
Ala, semua perempuan juga kan.
Bole ging maa..


Haa, ne la katil aku .
Hujung katil ne ada macam almari kecil nak simpan barang yang kecik kecik .
Aku amek katil hujung sekali dekat pintu .
Best sebab almari kat sebelah terus berbanding dua katil lagi sebab almari dorang kat meja study .
but the problem is, soket dia jauh gila kot .
Sana kat meja study tu soket .
Terpaksa pakai extension yang tension !



Haa, ne la meja study aku .
Meja melambangkan personaliti tuan dia .
Aku memang la sangat pemalas untuk ke meja study ne .
Semua kerja aku buat kat meja yang dekat katil tu .
Makan, tengok lappy, sms, gayut kat handphone and sebagainya .
Tu la meja study ne sangat memalaskan untuk dikemaskan .



Ne view from meja study .
Our beds have been placed 3beds in a row  .
Semak kan ?
Biasa la pompuan .
* Sila abaikan wanita yang berada di katil , pantulan wanita di cermin,
baju yang bergantungan serta patung CJ7..
- Kerjasama anda sangatlah saya hargai . Wink wink !


Our study desks pula kena placed in one row .
Meja aku yang hujung sekali kat dinding .
Sebab tu la aku malas nak pegi kat meja .
Macam busan jaaa -..-


Ne almari aku .
Almari aku sangat tinggi dan tinggi almari aku .
hmmmm .
Rasanya itu saja aku mampu komen .

AKU JANJI :
Aku janji study rajin rajin sampai berdarah hidung .
Aku janji yang aku akan study selama 8 jam sehari .
Aku juga janji takkan tengok cerita korea selama 1 sem ne .
I swear that I will focus in every class .
I promise that I will attend and not escape my classes .

Perghhh !
Gila ka aku buat semua benda ne .
Ini semua poyo !
But, I will do my best .
Eseh :)

" Jadikan universiti ini sebagai kampus kehidupan, 
    bukan kampus PEPERIKSAAN "