Thursday, September 29, 2011

Paling Homesick dalam Dunia !

aku mau pulang :( and i really mean it.. betul2 aku kena "sick" ne.. bila malam2 ja pandai panas badan aku [bukan keteguran ahh] and aku xtahan ouh gini.. sebab terlampau rajin study kan [padahal malar on9 and tenguk muvie].. slalu sakit2 kepala leher and bahu [aku rasa aku macam urang pertengahan umur ne] sakit okaaiii ! kalau teda minyak panas, sana aku bertampal koyok.. kan aku suda bilang, macam pertengahan umur suda aku ne :) time aku tengah meng_update blog ne pun masi sengal2 ne badan.. sengal betul la !!


well, kalau dikira tinggal 5hari lagi aku mau balik ruma tercinta tersayang terindu terindah dan ter ter.. aku rindu gila sama kucing, mak, abah and adik2 aku [kucing yang dirindu dlu, kenapakah?] aku rindu mau jalan2 tengok tu beaufort [padahal sama ja pun tapi update suda aku tengok okaii].. tiap2 hari aku berdoa supaya hari esuk cepat datang supaya makin kurang kesakitan melampau aku ne.. kesakitan menunggu.. aku bole gila kalau menghadap buku ja.. suda la warna content tu buku pucat lesi, bole ter_effect sama aku ne, nda paidah2 aku pun jadi pale macam vampire.. 


cepat la 4october 2011 !


p/s : dalam hepy pun ada sedih [nemau gitau kenapa]



Wednesday, September 28, 2011

Stress

4 bulan aku hidup d UiTM Sabah.. kenapa time exam baru aku rasa sangat stress belajar..? kenapakah..? macam mw gila aku hidup sini.. hmm.. aku stress menghadap buku, notes and slide handouts yang berlambak dengan perkataan and tulisan serta ayat yang susah gila maty mw faham.. dah tu.. angin tak tentu pasal.. padahal bukan musim bulan gerhana pun [tau ka maksud aku tu..?] sikit2 mw marah [ pesal ko ne..?]

time panas2 aku calling2, then pandai menggelegak kepala utak aku tak tentu pasal.. naa.. mangsa di tempat kejadian telah dilaporkan ialah handphone kesayangan aku yang abad ke 3.. kesian dy aku pi baling ne.. pecah suda screen dy.. :(  [suda aku minta maaf sama handphone aku, dy tidak mw kasi maaf ne] kalau suda repair, baru dy kasi maaf dy bilang :) nasib kos mw kasi baik screen dy tida mahal.. [handphone murah, mana mahal mw repair kn..?] :P


nampak tu pecah2 ..? aduuu~ :(


nasib urang yang kasi panas aku mau bayar segala kos pembiayaan.. puas juga la aty aku :P .. yala, lepas ne dy kasi panas, baling ja 2 handphone lagi.. rusak, dy bayar untuk repair.. if I'm very lucky then i can get the new one.. wheehoo ! of cuz the victim is still the same person.. tak bole mention here who is the person [melanggar etika blog aku]

well, lepas aku suda baling handphone cabuk kesayangan aku tu, trus aku cal mak nanges macam budak tadika kena tarik rambut.. paling gila sebab masa tu jam2 pagi and of cuz la mami aku tengah lena tidur tapi terus terkejut badak dengar aku menanges macam budak2.. [dy text aku cakap aku ne cengeng --> 1st time bha call mak fiz nanges :'( ..] then, esuk trus abah lagi call aku tanya kenapa aku call mak pagi2.. heee~ abah aku pn caring.. anak manja abah pla kan aku ne..

kla, gastrik aku sekarang menyerang.. suk paper marketing and aku target A for that paper.. :D

[statement pa kah ini ..? ]


Wednesday, September 21, 2011

Exam Study Mode : On






notes pecah kepala untuk dihafal


yah.. exam datang lagi.. musim gini la segala penyakit2 akan tidak malu menonjolkan diri.. penyakit malas, penyakit mau tengok movie, penyakit mau menghafal, penyakit lapar and semua la yang boleh dikira sebagai penyakit.. pada time sekarang ne bekalan mee segera amat la penting sebab standard la bha kan budak U makan mee segera terutama yang tinggal kat hostel [bukan di HOTEL].. kalau durg bilang durang makan spaghetti, etu statement paling minta pujieee lagi minta dipujiee.. :D

well, penyakit malas tu yang paling bahaya lagi dangerous la kiranya.. kalau suda dia menyerang aku.. semua ble jammed ouh.. bukan setakat utak aku yang jammed.. katil, meja and almari pun ble minta puji mau ikut2 jammed juga ne.. jan buat main.. besa la klu nama suda "budak U" buku setebal2 macam burger king [aku rasa burger king pun setebal buku aku], pandai la kasi congestion di katil aku.. dengan segala notes and handouts lagi.. pergghh.. ! sesaksungguh!



seja xmau kasi besar ne pic.. nanti kamu tau keadaan sesak di susur galur katil aku :D


kesesakan bukan setakat di katil.. meja pun gila jammed ne.. mengalahkan kesesakan di KL ne.. esh! trus aku cakap sama diri aku sendiri "Begini ka anak dara Faiez ? " pastu pandai la ku kemas2.. esuknya kembali traffic jammed :D [saya xbangga okaii]




naaa.. sesak di persimpangan meja :D



focus on sticky notes yaa.. bukan pic okaii ?










Cubaan Pertama


naa.. kasiannya aku :( suda 19thn baru ada belog bhaa.. saya budak baru belajar bha ini.. tapi pandai sungguh! sebab saya belajar sendiri tanpa meminta bantuan sapa2 pun okaii.. mampu? belog ne bekurun bha suda dari september 2009.. astaga.. suda 2tahun baru aku buka balik.. tu pun aku lupa password and reset again.. bagus sungguh! tahniah la kerana telah berjaya walaupun pencapaian ne xla mbanggakan sangat pun :D .. tapi usaha eskalator kejayaan.. kau mampu? di masa akan datang [sangat nerd] aku kasi corat coret ayat2 dalam kepala nee...

wheeehuuu :D