Thursday, September 20, 2012

Life is Full of Tests !

Life :

* miserable
* aku perlu pulang rumah , sudah 4minggu aku di UiTM (mak , chek nak balik)
* tunggang terbalik aku punya kehidupan

My luvly duvly family :)


Study :

* presentations tak habis habis !
* tak fokus langsung bila classes . lecturer jadi invisible
* pengsan bila ada tests
* koma bila nampak results tests

life is full of tests , isn't it ? :D


Money :

* POKAI ! KARIT ! SENGKEK ! no money no talk !


Love :

* 03rd October 2012 anniversary ke 3 tapi again .... kami tak celebrate untuk kali ke TIGA !
* okay tak payah cerita panjang panjang pasal cinta . sesak jiwang !

okay . adios amigos aku berambus . lalalala :D


Sunday, July 22, 2012

Kehidupan ini Membunuh aku !


lama suda aku tak update blog aku yang usang ne . aku pun tak tau apa mau tulis sangat .

LIFE : kk - beaufort macam IP - UITM ne . pergghh ! hari rabu lepas kelas balik ruma , khamis balik kk (tiada kelas langsung hari khamis) . Jumaat , lepas kelas balik lagi beaufort then ahad balik kk . awesome kehidupan aku :) and keep busy thinking about practical training . aku mau masuk hutan ouhhh .

MONEY : well yeah ! pt aku habis sebab beli bb . aduii , ada duit untuk tampung kehidupan di universiti tapi aku guna beli hp . makasih mak and abah cuz durang tak marah ouh aku beli handphone . ahahaha ! well , kena support duit lagi . memang best jadi anak kesayangan . adik beradik aku tiada kena sayang macam aku sekarang . *statement minta maki oleh siblings :D

STUDY : perggghhh ! ne memang topik bikin hootttsss mau cerr . punya berlambak ASSignments mau di kasi siap . mati la gini tau . ada satu assignment ne about khatan . we need to present the process during khatan . we need to SHOW the process of khatan and we need to be the roleplays and the awesome thing is i need to be the boy who will do khatan . bole kamu fikir ka tu ahh macamna seorang perempuan jadi lelaki yang akan dikhatankan . semua group members perempuan semuanya and i'm the one who has an attitude like a boy . thanx frenz for choosing me . i'm really EXCITED to be the roleplay :)

perrgghh ! semangat ne baby :)
trip hari tu pi Kiulu White Water Rafting . seriously i thought that river is extremely hard . but ..... tak juga la . bukan cakap besar tapi tak berapa mencabar . okay , lepas ne main Sungai Padas pula . 

FRIEND : well , i love my lesboo Suhaiddah Awang Dinin . who knows , during high school we doesnt like each others . when here at the university , we became very closeeeee friend :D kadang kadang ada kawan yang menguluk panggil kami bestfriend (sebab dulu kami pernah gaduh time part1) _ today's enemy can be tomorrow's friend - cp :)

LOVE : teeetttttttttttttt ! ahahahahha :) i love him . but we decided to be friend . close friend :D sebenarnya kami bermula daripada berkawan dan rasanya biarla hubungan tu kekal kawan tapi bukan kawan biasa . eseh !
                                 

ps : aku baru belajar main twitter pula . punya kasian since 2010 aku buat tu twitter . 2tahun aku kasi biar . sama macam ne blog . 3tahun dia usang sendiri :D

cheers for everyday !


Saturday, June 16, 2012

target berani mati

lists of "Spirit-to-Achieve" in this sem :)


idaman ku . puik !

  • Blackberry curve 9360 (kenapakah ini yang menjadi 1st thing yang kena capai ? bukannya pelajaran ? sungguh cemerlang ko Fiz )
  • pass in JPJ test . bole suda aku drive kereta jenjalan pi 1B
  • pass all the subjects in this sem . toughest sem before go to practical training
  • dean list . hahahaha ! bole ka tu ha ?
  • tak mau online facebook lagi
  • belajar sampai berdarah hidung . okay ! ini aku tipu :)
  • tak mau banyak cakap
  • buang luki (gila ! ne pun termasuk ka ? suka hati aku la . target aku )
  • mencari cinta sejati . perghhh ! marah la Encik Mohd Zulfazly :D
ok bye :D

p/s : oh . lupa pula . mau jadi anak yang berguna for my abah and my mak :D

Saturday, April 21, 2012

smile appears when there is no tears

mau sebulan suda aku duduk di rumah . well, i've been through all days with the same things . i could vomit bloody-mud if i need to stay like this for 2years . thank God because i need to be strong just for 2 months . yala . cuti pun 2bulan ja . bukannya 2 tahun . tapi kalau kena bagi cuti 2 tahun pun mau eh ! yala , apalah setakat muntah muntah tu kan . nanti pregnant pun sama juga muntah muntah kan . opps ! :)

actually , we've been informed that next sem maybe we'll have a trip to Penang . (wheeeee !) tapi yang tak bestnya opkos ongkosnya pun banyak kan . as i'd planned before , i wish to find a part time job so maybe i could earn some money to cover my trip fees . mula mula semangat mau kerja kat hotel (konon budak perlancongan kan , so mau belajar la pasal industry ne) ceh ! tapi angan jadi debu . puik ! so, i've decided to take license . heeee ! sempena ulangtahun ke 20 (aduh , tua suda aku ne) . tapi selalu bangun sudah tengah hari , macamna mau pi ambil lesen kan . (aihh . bocor rahsia lagi bangun lewat)

well, bosan ouh bangun setiap hari then terpaksa mengharungi benda yang sama . ingat cuti ne mau pertajamkan skills memasak aku ne sebagai persediaan untuk menjadi isteri mithali tapi family aku tengah hari tak makan la pula . malam pun tak makan . diet ! aku baru mau gain some weight during this sem break . dorang pula mau diet diet ne . huh! tekanan ! kalau aku masak sapa mau makan .

so, what's makes me happy to through these days because of my lovely cutey wowwy cats . dorang ja yang buat aku busy setiap hari . bagi dorang makan , buat susu untuk durang , cuci taik durang , kasi bersih cat sand and all about their poos actually . memang meremang jua la setiap hari ko kena hidu kewangian dorang tu . but , they still can make me smile with their behaviours .

relationship ? huh ~ kadang kadang kita memang akan jadi gila kerana cinta . kita jadi bodoh kerana cinta . kita jadi black side kerana cinta . sebab apa ? sebab cinta . cinta itu memang powerful because it can make us to turn someone that we never being before . memang aku tengah gila , bodoh and be black side of me because of love . its hurt when we feel that we are not get our lover attention . kadang kadang kita buat benda yang gila , bodoh and jadi black side sebab kita mahu sedikit perhatian . doa banyak banyak supaya korang bukan salah seorang yang tergolong dalam golongan itu yaaa :)

p/s : bla bla bla . paling mengarut la entry aku ne . ouh yaaa . besday aku this year yang paling suck but thanx for those yang wishes . lobyew yoalls !



Wednesday, April 4, 2012

5hari lebih menyakitkan berbanding 5bulan


mw demam demam suda aku ne gara gara terlampau banyak tidur . tidur pun boleh bikin demam ka ? sebab aku tekanan and sebab tu aku tidur terus . kenapa aku tekanan ? sebab aku belum dapat jumpa dia walaupun 5 hari suda balik ruma .

tak jumpa depan mata selama 5bulan, aku masih boleh tahan . tapi ini baru 5 hari suda macam orang baru lepas beranak . meroyan ja kerja aku . hm . . 

maybe sebab aku suda balik ruma and dia pun suda ada di ruma so no excuses la kan tak dapat jumpa . but , there still have an excuse why we cant meet even we're not too apart from each other . apa sebab dia ? kamu tekan ne benda kalau mau tau . itu jawapan dia :D ----> REASON

aku cakap sama dia, konon aku boleh hidup tanpa dia. ya ! aku memang dapat hidup tanpa dia . buktinya , alhamdullillah aku masih bernafas juga sampai hari ne . memang aku dapat hidup tapi kira macam bangkai bernyawa la . ala , buruk pula bagi bangkai kan ? hehe !

sebab terlampau tekanan tak dapat jumpa dia , tiap tiap hari aku masak spaghetti bolognaise sampai mau termuntah muntah lagi terkantut kantut aku makan tapi aku telan juga . asal aku hepy sebab dapat makan fevret food aku kan ? :D

5bulan aku tak jumpa dia boleh pula aku bertahan . siap dapat award "LADY GAGAH" sebab terlampau gagah aku menahan kan . tapi ne baru 5hari tewas aku terus . ntah pa award aku mau bagi sama diri aku sekarang . kamu da suggestions ka award apa ?

even i need to wait you until i become like this , i will  :)





p/s : long distance relationship is the most painful disease .

Sunday, March 4, 2012

Release Tension

wah ~

03 03 2012

kenyang makan pizza :D

aku dengan coursemate pi 1B jenjalan makan pizza . well , sebelum kami jalan . ada test2 HR . naa . di situ laa tidak berngam . menjawab stress lagi tekanan . after 1 hour & 30 minutes then selesai test and quiz yang berantai setiap hari . perghh ! utak aku pun system down gara - gara tiap hari study hard . mengasi mati utak eh . bayangkan dari hari isnin sampai sabtu setiap hari ada test and quiz . mau nda termuntah and terkantut kantut ne . 

well, as we already agreed , habis test our beloved miss belanja makan pizza . fuh ~ kenyang jua laa . full perut aku . bahagia jua la aku rasa setelah setiap hari aku just makan maggi asam laksa setiap malam . betapa dukanya hidup aku di universiti . ceh ! actually , aku mengidam betul itu spaghetti bolognese . kawan kawan aku pun signal signal kasi berliur aku . ingat mau take away . skali kenyang makan pizza , lupa terus tu spaghetti .


then , sana dulu test vocal walaupun kami sedar tak layak masuk Vokal bukan sekadar rupa . berabis feeling semua lagu broken heart ne . skali masuk kuch kuch hota hai , amek ko ! hahaha ! then , proceed tgk film . pergghh ! paling lawak itu This Means War . ahahaha ! lucu ouh . 


then , abis terus jalan jalan dalam tu 1B . lamanya aku tiada round fevret shuping complex aku . huhu ! terharu aku di sana . [buduh] . ingat mau kasi habis baucer . aku mau beli itu buku chicken soup [tiada kena mengena dengan cara cara buat sup ayam ok] . mau feeling baca love stories tapi satu pun tiada . naaa . di situ aku patah hati lagi . akhirnya baucer aku masih selamat tersimpan rapi dalam purse .

ingat jalan jalan mau release tension . tambah tension bha aku . astaga . suda tau hujung hujung sem , trep trep lagi aku macam anak jutawan . naaa , kering poket joo . kesian kawan aku dengar bebelan aku . and kesian juga penyumbang derma sama aku kena tadah telinga . 

p/s : tidak best jalan jalan tiada DUIT !

gorgeous ? HAHA !

Friday, February 10, 2012

Insomnia ne mengasi MATI aku !

10th of February 2012

I'm an insomnia girl .

wah ~ macam bunyi super girl kan . padahal nama penyakit tu okaii . apa tu insomnia ? bagi korang yang tak tahu tapi tetap tak mahu tahu , aku tetap mahu kasi tahu juga ne .


INSOMNIA ne penyakit tak boleh tidur malam . sepanjang malam akan dihabiskan dengan bergolek golek atas katil , mengkhayalkan pada masa akan datang , membayangkan diri adalah orang paling cantik di dunia dan yang indah indah lagi tidak tahu malu laa . kebiasaanya aku akan merungut apesal mata ne susah betul mahu tutup and aku dapat rasa aku macam bodoh juga la sebab berjam jam atas katil keras di sana tapi tidak juga pandai tidur . rekod aku buat 2 jam jala [ko ingat tak sengsara ka 2jam atas katil berabis mahu tutup mata tidak pandai dapat]

ada beberapa sebab yang menyebabkan penyakit ne menjangkiti orang orang yang innocent dan tak bersalah macam aku ne . antara sebab sebab dia ialah tekanan , kemurungan , kebimbangan , ubat , kafeina , and ketakutan . ahh , macam terlampau stress pula kan bunyi dia tapi sumpah aku bukan tergolong dalam orang yang seperti aku nyatakan . sebab lain lagi ialah sakit bahagian fizikal and minda yang terlalu aktif dan sesungguhnya di sini aku mahu mengaku aku tergolong dalam minda yang terlalu aktif tu [perasan ka ?]

bukan apa , kalau malam menjelma aku aktif gila . aku boleh buat kerja tanpa rasa penat . macam tiada istilah penat ne dalam hidup aku . tapi bila siang , naaaa . di situ la aku rasa macam mau pengsan pengsan tanpa sedar sedar lagi . 

ada tiga peringkat insomnia ne [yang aku baca la , korang ingat aku pandai sangat ka bab medicine ne] first, insomnia fana . ne insomnia tiada kena mengena dengan Kajol dan Amir Khan yang berlakon cerita FANAA tu okaii . ne kira okai okai masih . just berlaku beberapa hari ja . second , insomnia akut . ne untuk 3 minggu sampai 6 bulan ja penyakit ne . and the last one yang paling sadis dan aku tergolong dalam golongan ne - insomnia kronik . nama pun dah kronik memang kronik la . ne kategori sampai bertahun tahun insomnia dia .

jelez gila aku sama kawan aku yg dapat tidur on time


bayangkan aku kena insomnia start form2 . aku masih lagi budak sekolah ne . sebab tu la aku cakap aku innocent . time aku tidak tahu apa apa ne . [ceh , innocent kunun] sekarang aku dah berumur ..... 20 tahun [malu pula aku mahu mengaku umur aku ne , pa tidak bukan umur belas belas suda . masuk puluh okaii] . so kira laa berapa tahun . kalau lambat sangat amek kalkulator . tekan 20 - 14 = 6 . naaa . tengok ! derita aku selama 6 tahun . tidak kamu kesian tu ? kesian kan ? esh esh esh . kesiannnn... apa dia ? kesiannnn .... [macam cerita P. Ramlee yang Madu 3 ne]

aku lagi yang kurus kering yang selalu ja sakit sakit tapi belum lagi yang kronik . insyaAllah tiada la kan . tak cukup tidur and makan then pengsan . sikit sikit pengsan . balik balik pengsan . bida betul perangai tu tau . so , from this day , aku kena jaga kesihatan diri .

p/s : jaga kesihatan and diri sihat . akhlak pun sihat :D insyaAllah .



Tuesday, February 7, 2012

Siapa Cakap Spaghetti Makanan Orang Kaya ?

7th of February 2012

wow . it had been a month and a week passes by with so fast without realised what is going around .

recently , [actually yesterday] i've got fever and suffering from sore throat and it really annoyed . but , luckily it is just for one bad whole day . thank GOD my voice not like a burst of raucous . woke up at five in an evening and cant moves with empty stomach that plays stupid songs and wants me to fill some food . i had been agonised of famine . really !

sebenarnya , aku rindu betul mau pulang rumah sebab di rumah seja aku boleh masak itu spaghetti bolognese . actually , it cant be called as spaghetti because there's no spaghetti noodles that i used to serve it . aku guna mee kuning ja . so , maybe it can be called meeghetti ? whatever it is that benda alah makes me drivel . aih yaaa ~ 

mau buat ne benda alah bukan susah pun . orang cakap makan spaghetti ne minta puji seja mau trip'trip jadi orang kaya makan makanan barat . haloo , aku pun tak kaya bole pula makan ne benda alah . bukan susah pun mau buat . ko pergi seja G*MART, GIANT, SURVEY or mana'mana pasaraya sana . cari ja spaghetti punya noodles. tapi dalam kes aku lagi senang . pakai ja mee kuning . lagi cepat , ringkas , murah dan senang . rasa sama seja pun . lebih kurang ja .

  
payah juga la mau buka ne botol punya penutup sampai terkantut2 ne

then, just try to find any brands' name like LEEGO'S . ala , yang sebotol besar harga RM13 something tu . [before you buy , check the halal mark first because there is one brand they've said not halal but i dont want to mention la kan, nanti memberi reputasi buruk - pengguna yang baik kunun tapi buduh, bukan apa , nanti kena saman pula and bukan korang juga mau bayar kan ?] . tu yang dalam botol untuk yang pemalas mau serve la . kalau rajin macam aku ne , cari ja yang jenama MAGGI tu . serbuk dalam paket tu ha . lagi murah okaii about RM1.90 gitu la kalau aku tak silap . kau tengok berapa hengget ko bole save ? sapa cakap makan spaghetti untuk orang kaya haa ? aku yang sederhana orangnya pun boleh makan . 




paling murah guna yang ne tapi banyak kerja 



kalau mau kasi tambah sedap sampai finger linkin' good tu , jangan la kedekut kasi keluar bajet beli sosej and bebola ikan . ala , dekat pasar sana harga 1 bungkus bebola ikan pun RM2 ja . ko sendiri juga mau makan . tu pun mau berkira ka ? 


jangan segan menunjukkan ke_teroran korang sebagai anak dara yang cekap  dalam bab potong memotong


then , buat la sendiri . ada juga cara'cara mau buat kat tu MAGGI sama LEGGO'S punya instructions sana . takkan aku juga nak bagitau kan .

well, try la buat sendiri . mana tau makanan ne menggantikan nasi jadi makanan ruji korang . tiba tiba orang Malaysia tak makan nasi suda . hahaha !

ne bukan muntah kucing okaii . ala , spaghetti kampung ja . ngam la dengan bajet murah  kan


p/s : sepa boleh belikan untuk aku ? betul'betul mengidam ne :(

*spaghetti ne kampungan punya seja . jangan nanti kamu suda buat , bangga betul kamu cakap itu yang Italian punya . klik ne kalau mau yang real recipe okaii ? My Resipi




Tuesday, January 24, 2012

Alasan Seorang Teman Wanita

24th of January 2012

kamu ada girlfriend or boyfriend kan ? semua pun ada . i know . tapi bagi yang tiada , jangan kecewa atau sedih . Pasti Allah SWT merancang jodoh yang paling terbaik buat korang :) . Hanya usaha dan tawakal jaa .

Aku mau cerita pasal seorang teman wanita yang selalu tak pedulikan teman lelaki dia . Senang cerita aku kasi gelar tu teman wanita gadis and tu lelaki , LELAKI laa kan . HAHA !

Couple ne bercinta start high skul lagi . Mula2 bahagia , ala . besa la bila mula bercinta . semua indah indah macam bed time story tu . cerita sang putera dan puteri dia . hari hari call berjam jam tak ingat dunia . makanya soalan yang ditanya sama seja . "dah makan ?" "dah mandi ke belum ?" "tengok tv ke ?" and macam macam soalan yang sama setiap hari . paling sengal kalau kena tanya " awak awak, awak tengah buat apa tu ?" macam ko mau shoot ja kan couple gitu . suda tau bcalling . tengah bcalling la kan . tanya lagi . tapi apa boleh buat . couple cinta mati kunun macam Mumtaz Mahal sama Shah Jahan . eee ! meremang aku . padahal , tiap tiap hari jumpa juga kat skula . tanya macam setahun tak jumpa .

balik sama cerita asal , sekali dorang pun alhamdullillah la dapat masuk pi universiti . tapi yang bikin susah mau sebut ucapan syukur tu bila dorang dapat lain lain tempat . yang gadis ne pun menanges bagai nak rak sebab berjauhan sama chenta hati dia . then , dorang pun start lagi bcalling sambil cur heart [curah perasaan] . yang LELAKI ne steady ja . dia cakap stakat pi belajar ja . bukan tak dapat jumpa selamanya . tapi biasalah hati seorang wanita . tidak seampuh mana . pasti air mata jadi senjata utama . macam macam laa dia janji tak kan curang laa , setia la , kau sentiasa di hati ku laa , kau lelaki terakhir laa and macam macam laa yang bikin meremang tengkuk aku mau meneruskan tulisan ne .

kemudian , sebulan duduk d universiti . masih lagi bersayang and aku rindu kau , kau rindu aku . then , sampai la setengah tahun . ok masih cuma jarang contact sebab masing - masing busy banyak assignment . tapi masih juga tu i love u and u love me . mana boleh tinggal . couple cinta mati kan . then masuk satu tahun , jarang jarang suda mahu sayang sayang . i love u lagi laa susa mau dengar . kenapa jadi gitu , gara gara c Gadis . bila c lelaki call , dia malas mau angkat . bila lelaki tu mau end call and then cakap I LOVE U untuk c Gadis macam selalu , tu gadis diam diam tiada balasan . dengan tiba tiba lelaki tu dengar bunyi tutttt tutttt tuttt tanpa sempat membuat kiraan 1 2 3 . bila c Gadis online , tu lelaki call , dia angkat tu panggilan . angkat ! mesti angkat punya . tapi dia diam diam juga tidak mau cakap . berabis dia tumpukan sepenuh perhatian sama lappy dia . macam bf baru suda tu lappy . just kasi eya eya ja apa c lelaki cakap . langsung dia tak peduli tu boyfriend dia ne . mana suda janji sehidup semati lautan panas sanggup ku redahi ? mana suda aku cinta kau and kau cinta aku ? c Gadis tak ingat lagi ka sama chenta hati dia ? Tapi selalu dia cur heart di pesbuk cakap tak dapat fokus time belajar asyik teringat boyfie dia . tapi gaya dia sangat laa berlawanan dengan apa yang dia cakap .

kenapa dia jadi macam tu ? dia curang ? tak ! tidak pula dia curang . masih juga berpegang janji yang beri geli mau sehidup semati tu . busy ? ada pula masa online pi baca status orang kat pesbuk daripada baca buku and buat soalan exam pass year . kenapa ? kenapaa yaa ? sampai laa satu hari dorang bergaduh . gaduh yang gila gila punya laa sampai tu sos cili di pi minum buat macam air cola *joke . dorang gaduh sebab cakap dah tak sehaluan lagi . dah tak da lagi cinta mati . heiii ! dulu bukan main lagi mau berenang kuak lentang tu lautan api . tapi sekarang apa jadi ? c lelaki tanya kenapa gadis jadi macam tu . tapi biasalah c gadis tunjukkan keayuan dia walaupun ketika bergaduh . malas mau cakap kenapa dia jadi begitu . disalahkan pula tu lelaki adalah . cakap tu lelaki langsung tak take care pasal dia . busy memanjang dengan assignment . siap suruh tu lelaki kahwin lagi dengan assignment and suruh assignment tu beranakan untuk dia . fuh~ akhirat sungguh statement c Gadis !

mula mula c lelaki steady masih . jantan kunun kan . masih lagi bertahan walaupun ada air mata sikit bergenang tapi masih cool juga . sayang sama c Gadis punya pasal . dia tetap sayang c Gadis walaupun gadis tu mau buang dari hidup dia . runsing ne dia siang dan malam . sampai dorang dua dua ne meletup abis .

kenapa c Gadis jadi macam tu ?

Dear Mr.Zulfazly :

*aku tahu aku tidak peduli kau call aku , sampai aku kasi biar tu handphone kasi rekod missed call beratus ratus panggilan dari kau sebab , aku tak mampu nak tahan rindu dengar suara ko . sebab tu aku tak peduli handphone aku supaya aku tak angkat panggilan dari kau sebab aku takut aku kalah dengan kerinduan aku .

*aku selalu biar kau tidur dulu tanpa ucapan sweet dream sebab aku tak mahu aku mimpikan kau dan setelah aku bangun dan sedar , itu hanya laa sekadar mimpi . bukan realiti .

*aku selalu tak bercakap bila kau call time aku tengah online sebab aku tak mahu terlalu fikirkan ko bila aku buat sesuatu yang aku suka . sebab masa aku terlalu penuh dengan memikirkan ko .even di kelas . aku tak tahu apa yang aku belajar hanya sebab aku terfikirkan kau seja .

*aku tau setiap hari aku akan marah marah marah dan marah tanpa bosan supaya ko kurang bercakap . sebab suara kau mampu mebuatkan hati aku untuk menangis .

aku tau perangai aku ne sungguh annoying . tapi ko tak pernah ungkit or bosan dengan sikap aku .

terima kasih :D

dan aku minta maaf .

p/s : tulunglaaa . aku tengah nangis ne dan hindari dari berfeeling jiwang kerana aku sangat benci perasaan tu .

ko tidak hensem , ko tidak segak mahupun sematt tapi hati ko paling MENAWAN  :D

Sunday, January 22, 2012

Grooming at The Body Shop

22nd of January 2012

grooming . . . dalam bahasa melayu yang kena taip di google translate means 'dandan' . 

Logo The Body Shop :D
pada jam10 pagi waktu hostel UiTM Sabah, aku bangun laa pi bersiap . then aku dengan lesbo [kawan perempuan aku] tunggu bas pi KK . aduu . lama juga laa duduk dalam tu bas . sampai naik kematu punggung aku . then, we transit [macam tukar kapal terbang ja main transit transit kan] naik city bus pi Suria Sabah . naaa . di situ lah aku sama tu bas tak ber_ngam . jalan lagi jammed teruk . kan mau tahun baru cina [kawan aku yang cina cina tu jan lupa jemput pi rumah k , kasi sedia angpau] . kalau mami mai mau giving birth , terberanak la juga dalam kereta gara gara tak sempat pi hospital disebabkan kesesakan yang menyesakkan . tak pasal pasal surat beranak anak dia kena tulis tempat lahir dalam kereta . bayangkan dari Wawasan pi Suria Sabah naik bas amek masa mau dekat satu jam . aku selalu jalan kaki sama boyfie pun juz 30 minutes ja ouh . * jadi kenapa tak jalan kaki seja ? EHE ! :D

Sampai ja , semua pakai baju macam mau pi kelas BE ja [business etiquette] . sematt sematt durang ahh . aku and sama c lesbo ne ja yang hanya berbekalkan jeans hitam yang lusuh and baju biasa macam gadis gadis selalu pakai . kami sangat weird ! weird ka ? cakap pakai baju gadis gadis selalu pakai . rupanya mula jam 2.30 pm . so, kami jenjalan dulu kejap . sekali kena call mula suda . dan kami paling lambat :D tak punctual pula . EHE ! 

first , we were introduced about history of The Body Shop . atas meja aku ada macam macam benda yang jarang jarang aku lihat . sorry , tak dapat post picture sebab aku tak ambil pictures laa . mula mula kami kena ajar macam mana nak cuci muka dengan cara yang betul . set penjagaan kulit . macam macam laaa . aku pun bingung ne. rupanya banyak betul yang mau ditampal di muka sebelum mau bermekap ne . patut laa orang selalu bilang mekap tebal berinci . betul ! aku pun tak terkira berapa banyak benda yang aku pi sapu sapu di muka . segala prime , foundation , concealer , lightening touch , loose face powder , blusher and bla bla blas . 

ne la yang bla bla blas tu . .



Jelas terpancar hepy dapat goody bag :D


then , kami kena ajar steps by steps . interesting ! kelas kami lagi senang kena tengok pengunjung dari luar . bila ada mamat mamat or guys yang stop perhatikan kami , sana laa aku pun bermekap ala professional . [padahal baru belajar time tu] . okaii . sambung balik , yang pasti dia punya hasil sangat di luar jangkaan . aku paling suka dia punya foundation and loose powder . perghhh ! tertutup segala kecelaan dan licin kulit aku . hilang tu jerawat jerawat yang bertempek bha . wheee ! pimples , backoff ! eyseh, allergic aku ayat backoff ne .

No edited . original . effect from the makeup HAHA !
so , apa yang aku belajar memang sangat berguna . grooming class ne bagus juga . nanti kahwin boleh mekap sendiri . save budget tak payah panggil mak or pak andam kan . or maybe ditakdirkan satu hari nanti aku yang jadi mak andam sapa tau kan . [cieesss ! baru sekali ko pigi tu kelas suda tembirang mau mekap urang kawin] 

habis kelas around 5.30 pm laa . lewat ne . gara gara lewat aku tak dapat balik Beaufort rumah aku bucuk bucuk . gara gara lewat habis , aku tak sempat round habis tu Suria Sabah dengan my new look . kalau tak, boleh juga aku jalan jalan sana playang muka aku yang licin :D sambil tayang tayang tu goody bag yang terang terang ada tulis The Body Shop [betul betul la ko gedik Fiz] .


okaaii chiao ! :D

p/s : missed my home already :(

Wednesday, January 18, 2012

Kau di Perak . Aku di Sabah

18 January 2012

aku sangat rindu dia :) Oh my PRADA ! beri geli joo .

malar MOK CAFE !
aku malas sebenarnya mau post pasal love2 kat blog ne sebab aku suda janji yang blog ne untuk pasal kehidupan aku tapi tiada kena mengena dengan cinta . tapi aku bukan robot . kehidupan yang aku lalui memang ada cinta . cinta kepada Tuhan , family and boyfie . 

tapi aku sekarang mau cerita pasal kisah cinta aku yang 2 suku ne . aku terlampau rindu setengah mati sudah ne tapi tidak juga pandai mau mati mati lagi . Alhamdullillah juga la masih bernafas walaupun ada semput sikit . bila aku baca pasal post orang di muka buku pasal dorang and dorang punya bf, terus aku terfikir pasal bf aku juga . 

bila di kelas ja , sumpah ! aku tengok tu lecturer dengan pandangan rohani aku . 10 dimensi ne . membayangkan dia depan mata aku . tembus tu lecturer bila aku tengok dia . entah apa lecturer cakap aku langsung tak sedar . tapi alhamdullillah laa yang pandangan rohani aku hanya nampak muka boyfie aku jala . bukan nampak perempuan berambut panjang atau binatang bertanduk empat atau bersayap or bermuka sadis lagi tragis .

sepanjang hubungan aku yang sudah 2 tahun 3 bulan 14 hari ne , satu kali pun kami tak pernah sambut anniversary . sekali pun tak pernah . kesian kan . gara gara long distance relationship . dia di Perak aku stay masih di Sabah . kalau setakat dari Ipoh ke Seri Iskandar masih juga boleh ko kayuh tu basikal . walaupun 8 jam perjalanan tetap juga sampai . walaupun Beaufort to KK , ko naik motor merempit guna scooter pink kilat kilat tetap ko boleh sampai pi tatap muka dia . sana pi tempat teksi dekat terminal keretapi ko bayar rm15 ko boleh sampai suda . yang aku ne ? naik basikal ? ko mau kayuh di track mana ? Lautan China Selatan ? guna feri ? or maybe naik bot sambil nyanyi lagu 'row row your boat' yang ko belajar time sekolah rendah dulu . mau tidak mau terpaksa juga ko buka tu lappy sambil tekan di google sana buka airasia atau MAS . perghh ! walaupun aku selalu balik kampung Kedah sana naik MAS tapi itu free lagi percuma yang tiap tiap tahun ko dapat . tak payah jual diri dekat kampung air sana mau dapat duit . kalau yang ini? mau kena jual pantat juga gara gara mau beli tiket kapal . aihh~ [18tahun above ka kamu ne ?]

tapi kan , macam laa tiada skype or yahoo messenger . nama budak UiTM . students university . duduk hostel tiap tiap hari ber_trep tapi cakap broken english . tapi takkan tak terfikir mau skyping kan . yaaaa . di sini aku pakai wifi , sana dia pakai broadband tapi line macam babbssss . kunun ko pi tengah laut terjun sana sampai ikan jaws gigit makhluk kuning tu tetap ada line . FCUK ! kunun ko kasi besar besar sana tu sign board , area for this and this network sama juga line macam pacat . pantas lagi pacat tu isap darah okaaii . GUCCI laaa ko network .

tapi kan , aku rindu separuh setengah quarter half mati sama dia pun , aku rasa malas mau bercontact sama dia . entah napa bila dia call malas aku mau cakap sama dia . rimas and semak ! mengalahkan semak samun yang tumbuh di misai abah aku . kenapa yaa ? kamu tahu ka kenapa ? 

aku semakin tambah rindu tahap babbssss sebab nanti aku ada dinner . so, we need to bring our partner also . of course we want present with our lover . tapi gara gara dia di Perak aku di Sabah , aku tak dapat pergi sama sama dia . first time dinner yang boleh bawa partner lagi ne . dulu dinner tak payah bawa partner . ne lain . of course wants to be special kan . [apa bha aku melalut ne] 

entahlaa . aku buntu . tahun ne lagi sekali aku tak dapat celebrate besday dia together . dahla tahun lalu pun tak dapat celebrate . but even though we're apart from each other but our love was never far . this rough long distance relationship never makes me fail to loves you :D naaaaaa.... ne laa aku malas mau post pasal cinta . jiwang aku keluar suda [sila muntah] VINCCI betul punya budak !


* aku tau kadang kadang aku punya perangai sukar dijangka seperti wanita yang period yang sengugut mau feel feel emo .

* aku tau sometimes aku ne bukan macam gf ko suda . aku tau ko rasa aku ne menjelma macam mama mama kan . banyak kata kata pedas dan bebelan maut tapi belum mampu mengasi mati ko lagi . 

* aku tau kadang kadang aku tak peduli kalau ko call call aku sampai rekod 135 missed calls and 35 messages yang aku buat macam calls dari pihak penghutang yang mengganggu mau tagih hutang .

* aku palinggggg sangaaattttt amattttt suka online sampai ko fed up dengan aku . tapi ko tabah juga . 

* aku tau hati ko macam batu suda bila makian aku ko buat macam satu puji pujian buat diri ko and rasa sangat dihargai . 

sekian . 

p/s : semua hanya kerana Kau di Perak . Aku di Sabah :D


Monday, January 16, 2012

Kucar Kacir Hidup Aku

16 of January 2012

uinaaa.. stress betul ne minah :D
*Babssssss juga la aku rasa tadi coz tiba - tiba lappy kesayangan bucux - bucux aku ne off then restart balik.. best2 tengah taip ne entry dia memulakan action di tempat kejadian.. ingat hilang suda pa aku taip tadi.. kalau betul dia buat hal, sumpah aku hukum ko lappy.. aku buang ko, minta ganti sama mami aku.. rupanya ko tengah updates pula.. mentang2 aku mau updates blog, ko pun mau update juga.. minta puji ! tapi aku still sayang ko.. ala bucux - bucux :)

*aku baru ja construct baru aku punya blog ne.. tidak la hebat macam supernova or superman.. besa - besa ja.. and aku bole juga la dikategorikan super sebab aku taruh pic aku yang super super besar kat atas.. terkejut juga aku.. besar betul.. mau kasi kicik teda pula aku tau :P .. tak pa.. nanti aku rajin aku tukar.. biarla pic aku besar di sana.. mana tau kamu pun rasa fly fly macam aku kena angin ombak rindu !

*sekarang aku tengah kusut dengan kehidupan aku sebagai student.. sangat! terlampau stress with all those assignments.. orang cakap kalau tak stress, ko tak kan move on.. kalau ko takda masalah, ko tak kan belajar dari kesilapan.. yeah! so, aku bersyukur juga la sebab aku stress and banyak masalah.. thanx GOD ! :D - rasanya tiada orang yang macam aku ne kan.. hepy ada problems..

*Well, kira aku sekarang boleh dikategorikan sebagai senior la juga [minta puji kan anak uncle Nasir ne :D ] kan dah Part4.. tapi yang bikin heran, selalu pula aku balik ruma walaupun cuti d hujung minggu yang hanya sabtu dan ahad.. selalunya time mula2 masuk u tu yang selalu orang cakap homesick.. asyik2 nak balik ruma, sikit2 nak balik ruma.. anak manja la, anak mak la.. macam - macam ne.. tapi aku ne dah lama duduk u pula yang selalu pulang ruma ne tau.. every week ouh.. kalau dulu masa part1 and part2.. haram ... :D - tapi duit pun selalu juga abis gara2 bayar tambang.. anak manja lagi macam aku ne yang minta puji prefer teksi ja.. mau da kelas juga.. ko ingat ko KAYA ka..?

*bila aku dalam kelas ja sekarang, kuat betul mengkhayal.. lecturer ajar tentang supervisor, sana aku fikir ruma and kucing2 aku yang cumel - cumel lagi gebu - gebu.. bila lecturer sebut pasal travel agent, sana aku melayang - layang fikir pasal duit yang tinggal beberapa sen ja lagi.. bila lecturer cakap pasal ceiling price, sana aku tengok tu lecturer dengan pandangan 10 dimensi memikirkan boyfriend yang jauh di Perak.. bila lecturer membebel pasal etiquette, mula la aku buka pandangan rohani aku tentang dinner nanti pasal dress sexy mana aku mau sarung.. haduiii !

macam teda masalah ja kan.. smile lebar betul.. kalau bole sampai pecah tu bibir :D ngeee


*bila cuti ja, mesti aku rasa mau demam - demam.. sebab apa? sebab aku bangun lambat.. dah lambat tu mesti la makan pun lambat.. bila dah lambat tu naik lemak la nak turun pi beli makanan.. then aku pun mula la rasa panas - panas macam mau melayang - layang... pemalas sungguh ! 

bestnya kalau dapat pi pantai lagi kan.. :D




*aku rmemang sangat sukaaaaa la dengan cuti - cuti ne.. bukan sebab aku terpengaruh tengok movie "cuti - cuti cinta" yang c Nora Danish dengan Farid Kamil berlakon tu.. sepa yang tak suka cuti kan.. ada ka yang tak suka..? kalau ada sila inbox aku.. meh cini aku ceramah ko sikit.. [joke] Insya-Allah kalau aku jadi menteri suatu hari nanti, aku isytihar setiap hari adalah cuti umum tapi gaji jalan.. :D -tak payah bertanding dah menang kali..

okaaiii.. bye.. mengantuk joo.. jam 3.32am suda.. aku manusia bukan robot.. suk da lecture !

p/s : memang tak ada wanita segedik aku tapi yang lebih...... gedik, BANYAK ! :D


Sunday, January 8, 2012

assignment ini menyusahkan aku

8 of January 2012

case study punya assignment ahhh..


*Wah lama juga ahh aku tak update blog aku ne kan... perrgghh ! sampai masuk tahun baru pun aku teda update.. baru sekarang terupdate ne, tu pun lepas seminggu suda tahun baru..

*Bila tahun baru ja, urang slalu kasi kait dengan azam tahun baru.. Well, azam aku tahun ne yelah "aku berazam tak mahu berazam lagi" .. Hahaha! gila ka.. Tahun ne aku azam mahu full solat and dekan this sem.. amin~ juz two of that.. tak mahu tamak2.. sket jaaa...

*Entry ne ak mau cer pasal assignment aku yang macam durian selonggok 12 ringgit tu.. cieesss! time cuti midbreak hari tu pun ada assignment.. pa la namanya cuti kalau ada kerja.. aku mau cuti yang juz bangun pagi ada sarapan, pastu buka tv tekan remote tengok channel2 yang best2.. mandi jam2 petang.. then, tido petang balik.. bangun then malam bjaga sampai pagi.. itu la makna cuti kepada aku.. *boleh ka..?

*Aku cuma stress tu assignment HR yang pnjang2 mw ditaip.. aih~ gara2 ne assignment aku tak bole balik rumah hari jumaat.. kalau tak aku sambung suda cuti tambahan 5 hari.. pergghh... kawan aku pun mekong2 suda buat tu assignment di bilik.. tapi takda la stress sampai mau kelar2 tangan yang slalu kat tv2 kc tayang tu..

ne aku culik notes kawan aku.. things to do..

* sebab apa aku tak stress..? sebab sambil aku taip2 aku online tengok news.. [ingat aku tak baca news ka duduk hostel..? kebanyakkan pasal artis laa punya news :) ] aku panas tak puas haty, sanaaaaaa facebook aku pi lepas2 sakit hati aku..

*bha, kla, aku mau sambung buat assignment lagi.. kbye !

p/s : pa p/s ne sebenarnya ahh..? peti surat ka..?