Tuesday, January 13, 2015

Testimoni Shaklee, Sabun Al Razi dan Bekam

Hi there readers.
This entry aku nak share pasal product yang aku guna iaitu Shaklee dan juga sabun Al Razi.

Actually muka aku ne sangat la bermasalah dan sensitif.
Bahagian hidung dan pipi memang berminyak sangat.
Seriously bila dah berminyak muka, muka aku jadi macam hitam.
Huuuuuu... Sedeh wei..
And masalah paling common among teenagers is acne.

Muka aku ne memang senang sangat dihinggapi jerawat and bila jerawat tu nak hilang, mula la dia meninggalkan kesan parut yang sangat errrghhhh!!

Dulu aku pernah cuba sabun Korea placenta susu kambing biri biri yang nama Ole Handmade Soap.
Tapi dia product E-Gaho if not mistaken.
Seriously sabun ne bagus sangat tapi sangat la susah nak dapat and nak order.



So aku move pakai Garnier but the first week aku pakai je yang menampakkan kesan.
Then timbul balik jerawat.
So akak aku suggest guna Al Razi.
Well, aku pun baru jugak guna Sabun Al Razi dengan consume Shaklee Vitamin C dan E.


Muka disaster !!! Banyak jerawat dan parut..

Sekarang dah dekat sebulan juga la aku guna kedua dua produk ne.
Kesan dia Alhamdullillah hilang la jugak parut parut kat muka ne tapi tak la semuanya.

Ouh ya, aku ada buat bekam juga kat muka.
Bagus juga bekam ne, lepas je aku bekam, terus muka aku rasa tegang.
Pastu dalam seminggu tu muka aku macam licin sangat.
Darah kotor kat muka dah keluar.
Tapi bekam ne nak kena sentiasa buat.
Kalau bole seminggu sekali.
Baru la hasil dia lagi gempak.
Tapi aku ne takde duit sangat nak buat bekam every week.
Mahal kot buat bekam ne.
Aku buat dulu bekam ne baru aku pakai Sabun Al Razi dan consume Shaklee.

Lepas buat bekam.. Macam Hellboy dah hahahaha!!


Aku beli Sabun Al razi ne pun dah RM45 include postage.
Shaklee Vit C dan Vit E ne dah RM203 include postage.
Habis duit juga la. Huhu!
Aku baca benefits Vitamin C dan Vitamin E ne bagus consume sekali for better result.
So this is the result after a month of consumption


Macam sama je kan? Takde perubahan.. Huhu!

Yelah, baru sebulan kan pakai Sabun Al Razi tu dan makan Shaklee.
Aku baca memang takes time juga nak better result.
But for me, memang parut tu hilang sikit sikit and jerawat pun susah nak tumbuh.
Aku selalu time period day memang macam cendawan ahh jerawat ne.
Especially atas hidung.
Dah macam hidung Shrek dah kan ?? huuuuu....

Haaaa, ne takde teknik teknik camera okay. No filters. Original snap from Iphone 6.


Yang pic atas ne rasanya baru beberapa minggu aku consume. 
Then start aku datang period terus kuar balik jerawat tapi sangat la sedikit kuantitinya.
So tengah tunggu result lagi after 2 or 3 months of consumption okay.
Kalau korang ade apa2 nak share, sila komen la kat bawah ne.
Mungkin share pasal produk korang.
Aku tengok yang terbaru pasal Nikko Placenta White.
maybe ade user dia yang nak share testimoni.
Thanks for read my entry..
Daaaa