Sunday, January 24, 2016

Testimoni Royal Expert Basic Set

Hai readers
Entry yang ini just nak sharing testimoni hakak sebagai pengguna Royal Expert
Entry ni tiada kena mengena dengan sebarang penjualan produk dan akak tidak dibayar untuk promote produk ni ye cik adik akak macik sekalian.
Entry ni just nak sharing experience akak semasa pakai produk ni.


Royal Expert Basic Set


Royal Expert ni produk dari Pakistan and kandungan dia pun terdiri daripada herba herba.
Krim dia pun memang bau macam herba sikit.
Royal Expert ni under company Ortus Expert White.
So akak malas nak mukadimah panjang panjang sangat pasal background company ni.
Akak memang cerewet sikit bab produk.
Yelah sekarang banyak betul produk kecantikkan ni.
Macam macam kan, takut ada merkuri apa semua.
Tapi setakat ni pakai Royal Expert, Alhamdullillah memang bagus sangat sangat.
Sebelum akak beli, gigih tau akak cari informasi berkaitan produk ni.
In sha Allah selamat dan testimoni dari pengguna lain pun memberangsangkan.

Akak beli yang set basic je.
Harga RM168.
Kopak akak sekejap tapi nak cantik punya pasal, beli jela sambil tutup mata.
Set basic ni ada Royal Expert Facial Cleanser, Royal Expert Whitening Soap dan Royal Expert White Cream.
Yang mahal sebenarnya krim dia ni haa.
RM120 approx.
Tapi yang bestnya, krim ni boleh tahan lebih dari 3 bulan based on berapa banyak pemakaian anda semua.
Cleanser dan sabun dia pun masih banyak lagi.
Tak sia sia akak laburkan duit akak.
Huhu!



Nah akak belanja muka akak dulu sebelum pakai RE
Pic ni first day pakai RE
Akak minta mahap la tertayang gigi sebab time ni
akak baru lepas balik dari cabut gigi sebab nak pakai braces
Scary en? Muka jerawat pastu hitam lagi
Padahal akak dah tempek concealer, mousse dan bedak Maybelline
Tapi still hitam dan berminyak
Euuww!
Huhu!
Tarikh ni 28/10/2015


Ni pic masa bulan puasa tahun 2015
Nampak tak beza putih akak dengan anak buah akak?
Macam bulan mendung dengan matahari
Over la pulak!


RE guarantee cakap lepas dua minggu pemakaian baru ada kesan and seriously memang lepas dua minggu muka akak dah start putih uolls.
Akak ada baca testimoni orang lain.
Dorang cakap berbulan baru ada kesan.
Mungkin akak ni sesuai kot dengan Royal Expert ni, tu yang kesan boleh nampak seawal dua minggu gittew.



Nah, jangan cakap akak tak payung ye.
Tarikh 25/12/2015
Camera: iPhone 6 (without filters)
Tengok abam kat sebelah pun nampak gelap dan mendung

Haaa akak payung lagi satu gambar
Tarikh 02/01/2016
Camera; iPhone 6 (without filters)
Akak tak pakai mekap okay.
Langsung tak pakai apa apa pun time ni
Just pakai krim Royal Expert je


Lepas pakai seriously muka akak jadi putih.
Sampai mak, adik, akak and sepupu sepapat terkejut gittew dengan perubahan akak.
Ni tak bohong, kazen akak cakap muka akak putih melepak.
Memang nampak muka dia terkejut gila.
Tapi akak diam je sebab akak pun terkejut sebenarnya dia cakap macam tu.

Akak sulung akak pun sama juga dia cakap muka akak putih betul.
Actually, akak tak nak la muka putih sangat.
Just nak hilangkan jerawat dan parut kat muka je.
Jerawat memang susah nak tumbuh lepas pakai produk ni tapi still juga pandai tumbuh sometime.
Yang paling best pakai produk ni, muka dah tak berminyak gila gila.

Dulu muka akak punya la berminyak sampai hitam muka akak dibuatnya.
Kalau lap and perah mungkin boleh buat jadi minyak masak kat rumah. Euuwww! Hahaha!
Cuma nak hilangkan parut dan pigmentasi tu memang agak susah la.

Dahla akak ni kalau tumbuh jerawat pandai jadi parut pastu jadi hitam parut tu.
Tapi Alhamdullillah, lepas pakai memang hilang la hitam hitam parut tu kat muka.
Cuma ambil masa sikit.
Tapi bab putihkan muka, memang magical sangat.


Kalau dulu akak punya muka mendung
Sekarang dah nak sama putih dah dengan muka anak buah
Cuma parut jerawat tu tengah healing process lagi

Okay la okay la.
Akak tau dah muak nak tengok
Last la ni akak payung


Last nota kaki akak nak bagi

*Kena rajin pakai krim ni untuk peringkat awal pemakaian
Memang kena  pakai sepanjang masa. Kalau nak solat kena wudhuk pastu lepas solat sapu krim lagi balik.
5 kali solat, 5 kali sapu krim.
Kena rajin la masa mula mula.

Konsisten ye akak akak sekalian.
Banyakkan minum air suam dan air kosong.
Yang paling penting, air wudhuk kena sentiasa sampai muka 5 kali sehari.
okay bye sayang sayang sekalian.

**Akak ada update entry macam mana nak dapat clear face dari acne hanya guna products dari drugstore and boleh click link bawah ni

Clear Face using products from Drugstore